Laupäeva õhtul märkasid tööst vabal ajal olnud Põhja prefektuuri töötajad Lasnamäel kahtlase käitumisega meest, kes jooksis eemale ühest seltskonnast. Üks politseinikest jooksis mehele järgi. Eest ära jooksnud mees peatus ning sihtis politseinikku relva sarnase esemega. Kohale kutsutud patrull pidas mehe kinni, teatas Põhja prefektuuri pressiesindaja Helen Uldrich Delfile.

"Hetkel on teada, et mees ähvardas suure tõenäosusega gaasirelvaga, mis leiti hiljem sündmuskoha lähedal asuvast autoparklast. Keegi vahejuhtumis viga ei saanud ning juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel," lisas Uldrich.

Pühapäeva pärastlõunal anti politseile aga teada, et Mustamäel asuvas kortermaja välisukse juures on ähvardatud relva sarnase esemega ühte majaelanikku. Intsident sai alguse kahe mehe omavahelises rüselusest, mille järel arvatav ründaja võttis välja relva ning sihtis sellega teist osapoolt. 

"Kumbki mees juhtunu käigus vigastada ei saanud ning reaalselt lasku et tehtud. Politsei pidas mõni aeg hiljem ähvardamises kahtlustatava tema kodus kinni. Uurimine näitab, mis täpsemalt juhtus, hetkel on teada, et mees kasutas teise inimese hirmutamiseks õhkrelva," rääkis Uldrich.

Põhja prefektuuri korrakaitsebüroo juhi Valdo Põdra sõnul on relvaga seotud sündmused alati kõrgendatud riskiga ning tihti ettearvamatute tagajärgedega. 

„Kuigi reaalset tulirelvaga laskmist on õnneks vähe, on iga selline juhtum, kus kasutatud kas tuli-, õhk või mõnda muud relva, oma olemuselt väga ohtlik. Sama kehtib ka mängurelvade puhul, sest enne esmaste asjaolude kindlaks tegemist ja kontrollimist, ei saa kunagi väita, et reaalset ohtu kellegi elule või tervisele polnud. Igasse relvaga seotud teatesse suhtub politsei väga tõsiselt ning alati kaasab sündmuskohale suuremaid jõude, et võimalik oht kiiresti minimaliseerida.“