Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Arno Põder ütles Delfile, et kannatanu ehk kullaäri hinnangul oli kahju suuruseks rohkem kui 30 000 eurot.

Põdra sõnul jätkab politsei aktiivselt kuriteo uurimist ja kui peaks selguma, et mõne isiku tuvastamiseks võiks olla kasu foto- või videomaterjali avaldamisest, siis seda kindlasti ka tehakse.

Riigiprokuratuuri avalike suhete talituse juhataja Katrin Lunt ütles Delfile, et juhtunu uurimiseks alustati kriminaalmenetlust karistusseadustiku röövimise paragrahvi järgi, mille järgi võib kohus süüdimõistmise korral karistada kolme- kuni viieteistaastase vangistusega.

Kui teil õnnestus röövlijõuku tol hommikupoolikul Lasnamäe Centrumis või kaubanduskeskuse ümbruses näha, andke sellest kindlasti teada politsei vihjetelefonil 5 244 648 või lühinumbril 110.

Viru Keskuse juveeliäri röövimisest (9. juulil) on hetkel teada niipalju, et kahtlusalune ilmus vabal tahtel politseijaoskonda ning ta tunnistas teo täies ulatuses üles. Pressinõuniku sõnul "kestab kriminaalasja eeluurimine endiselt" ja "kohtusse jõuab asi tõenäoliselt sügisel".

Kahtlustatav on kriminaalkorras varem karistamata ja tal keelatakse eeluurimise ajal elukohast lahkuda. Röövimiseks kasutas mees mängurelva.

Juhtunu asjaolude väljaselgitamiseks alustati kriminaalmenetlust karistusseadustiku röövimist käsitleva paragrahvi järgi.