Eelistungil anti teada otsus anda Urmas Einroos kohtu alla ning jätta muutmata tema suhtes kohaldatud tõkend, mille alusel on ta vahi all. Järgmine istung toimub 10. juulil.

Mäletatavasti pani 43-aastane Urmas Einroos ülemöödunud aasta mais toime avaliku korra rikkumise, kui väljendas Lasnamäel Laagna teel oma liiklusraevu kaasliiklejat kurikaga ähvardades. Lisaks ähvardas ta kannatanut tema vara rikkumisega. Täna on mees taas kohtukulli ees, kuid süüdistused tema suhtes on nüüd palju hullemad - mees piinas ja tappis prokuratuuri süüdistuse kohaselt oma endise elukaaslase.

Nimelt süüdistatakse meest selles, et 13. augustil 2017 peksis ta piinamise eesmärgil mitme tunni jooksul Tallinnas Vabaduse pst tänaval asuva elumaja korteris naisterahvast, kellega on ta varasemalt lähisuhtes olnud. Menetluse käigus kogutud tõendid viitavad sellele, et pärast peksmist ja vägistamist viis ta autoga naise Paunkülas asuva veehoidla äärde, kus jätkas naise peksmist ning lõpuks kägistas ta ära.

Kriminaalasja kohtueelse menetluse juht, Põhja Ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Natalia Miilvee ütles, et uurimisversiooni kohaselt soovis süüdistatav varalist kasu saada. „Meie andmetel on naine mehe kasuks testamendi teinud,“ selgitas prokurör.

Samuti süüdistatakse meest selles, et ta röövis naiselt sularaha ja vääriskiviga kuldsõrmuse.

Süüdistatav viibib kohtu loal vahi all alates 15.08.2017. Kriminaalasja kohtueelset menetlust viis läbi Põhja prefektuuri kriminaalbüroo mõrvagrupp. Mehele on esitatud süüdistus kehalises väärkohtlemises, vägistamises, vabaduse võtmises seadusliku aluseta, röövimises, avaliku korra raskes rikkumises ning mõrvas.

Meenutuseks avaldame taas video 2016. aastal toimunud intsidendist, kus Einroos kurikaga kaasliiklejat ähvardas.