Laupäeval tabati Tallinna sadamas kaks Soome kodanikku teleskoopnuiadega, ühel neist oli lisaks ka kasteet. Tsiviilkäibes keelatud külmrelvad võeti meestelt ära ja alustati väärteomenetlust.

Tallinna kordoni juhi Toomas Kaarjärve sõnul ostsid mehed tsiviilkäibes keelatud külmrelvad sadama lähedal asuvast kaubanduskeskusest, kus on juba pikka aega olnud selliste asjade müümisega probleeme.

"Politsei on sinna korduvalt teinud reide, müüjatele on selgitanud, et tsiviilkäibes keelatud külmrelvade müümine pole lubatud, lisaks on määratud neile ka karistusi ning müügil olnud relvad konfiskeeritud," lisas Kaarjärv.

Lisaks teleskoopnuiale ja kasteedile on tsiviilkäibes keelatud külmrelvadeks ka kasteetnuga, torketääk, teraspiits, väljaviskuva teraga nuga ja elektrišokirelv.

"Nii PPA ametnikud kui ka sadama turvamehed teevad laeva minejate seas pistelist kontrolli ning kui kellegi juurest leitakse tsiviilkäibes keelatud relv, siis see võetakse ära ja alustatakse väärteomenetlust. Mis puudutab karistust, siis relvaseadus sätestab, et elektrišokirelva või tsiviilkäibes keelatud külmrelva omamise eest karistatakse rahatrahviga kuni 200 trahviühikut või arestiga," lisas Kaarjärv.