Ajavahemikul 17.-19. septembrini on Kundas Tööstuse tänavale pargitud kolme veoauto Scania kütusepaakidest varastatud kokku 400 liitrit diislikütust. Kahjusumma ulatub 7780 kroonini. Nädala jooksul on pikanäpumehed Kundas veelgi tegutsenud ja veoautode kütusepaake tühjendanud, kirjutab Virumaa Teataja.

Lääne-Viru viimase aja kõige suurem kütusevargus oli eelmise nädala neljapäeva öösel, kui Rakvere vallas Karitsa külas varastati viljakuivatis olnud kütusemahutist ligikaudu 930 liitrit erimärgistusega diislikütust. Ettevõttele tekitati kahju 13 020 krooni.

“Nõudlus eriotstarbelise diislikütuse järele on olemas,” ütles Rakvere politseiosakonna pressiesindaja Mari Riina Rist. “Sellest on ka tingitud kütuse suurtes kogustes varastamine.”

Politsei hinnangul on oluline roll kütuse maksumusel. Varastatud kraami müüakse edasi palju soodsama hinnaga, kui tanklates küsitakse.

Politsei kutsub inimesi üles mitte ostma kütust eraisikutelt. Varastatud kauba puhul vastutab ka ostja.

Rakvere kriminaaltalituse komissar Margus Kotter soovitab sohvritel mitte tankida õhtusel ajal, vaid jätta see toiming hommikuks või teha seda vahetult enne väljasõitu. “See sõidukijuhtide mugavus, et hommikul on hea täispaagiga startida, võib hoopiski halbade tagajärgedega lõppeda,” sõnas Kotter. “Hommikul võib ees oodata kütusepaagi lõhutud kork ning pooltühi paak,” selgitas ta. Politsei soovitab kütusepaagi korgi lukustada või muuta ligipääs kütusepaagile võimalikult raskeks. Sõiduki võiks parkida valgustatud kohta või sinna, kus liigub võimalikult palju inimesi.