Kuritegeliku ühenduse tegevus oli suunatud salasigarettide toimetamisele Venemaalt üle Euroopa Liidu piiri Eestisse. Kokku toimetas jõuk Eestisse üle 2000 kasti salasigarette, mille müügist teeniti kriminaalset tulu üle kahe miljoni euro, teatas Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Kauri Sinkevicius.

Lisaks kasutasid ühenduse liikmed süüdistuse kohaselt kuritegelikke skeeme Eesti krediidiasutustelt ja järelmaksuga kauba ostmist pakkuvatelt ettevõtetelt vara väljapetmiseks. Selleks loodi varalise kasu saamise eesmärgil äriühingute esindajatele teadvalt ebaõige ettekujutus lepingu sõlmija elu- ja töökohast ning maksevõimest. Kokku teeniti kelmuste ja arvutikelmustega kuritegelikku vara enam kui 150 000 euro väärtuses.

Seega panid kõik süüdistatavad toime kuritegelikku ühendusse kuulumise. Lisaks panid Mišin, Jegorov ning Mkkrtšjan toime kelmuse ja arvutikelmuse, Maksimjak kelmuse ja salakaubaveo ning Jegorov ja Provornikov salakaubaveo.

Kohus võib kuritegelikku ühendusse kuulumise eest karistuseks mõista kolme- kuni kaheteistaastase vangistuse. Tartu maakohus kuulutab kriminaalasjas otsuse sel reedel.

Kohtueelse menetluse viis läbi Lõuna prefektuuri organiseeritud ja raskete kuritegude talitus Lõuna Ringkonnaprokuratuuri juhtimisel.