28-aastast Vjatšeslav Bajukki süüdistatakse selles, et ta ründas 2009. aasta 23. novembri hommikul Tallinnas Snelli tiigi läheduses kaht naist ning peksis neid kurikaga. Seejärel põgenes süüdistatav sündmuskohalt. Üks kannatanutest, 34-aastane naine, suri saadud vigastustesse mõned päevad hiljem haiglas, teatas prokuratuur.

Samuti süüdistatakse Bajukki selle aasta jaanuaris Harjumaal toime pandud vägistamises ning juunis Tallinnas sõiduauto alkoholijoobes juhtimises.

Politsei tabas süüdistatava augusti lõpus ning prokuratuuri taotlusel võttis kohus ta vahi alla. "Kindlasti tegi süüdistatava tabamise keerulisemaks asjaolu, et tal puudusid varasemad kokkupuuted politseiga ning seos ohvritega. Samuti ei olnud tema elukommetes midagi sellist, mis võiks nii julma kuriteo toimepanemisele viidata," märkis Põhja ringkonnaprokurör Ainar Koik.

Põhja prefektuuri organiseeritud ja raskete kuritegude talituse juhi Raul Koppelmaa sõnul ei tule taolisi kuritegusid sageli ette, millega saaks Snelli tiigi läheduses toime pandud jõhkrat mõrva ja mõrvakatset kõrvutada. Kriminaalasja eeluurimine hõlmas politseitöö erinevaid valdkondi.

Koppelmaa kinnitusel olid süüdistatava isikuni jõudmisel olulised nii korrakaitsepolitsei töö, kriminalistide poolt erinevate tõendite kogumine, kabinetis toimunud kogutud teabe analüüsimine kui ka uurimisversioonide püstitamine ja nende kontrollimine. "Tohutu informatsiooni hulga läbitöötamine võttis palju aega seni, kuni isikute ring hakkas sulguma. Selle aasta suveks jõudsime kahe peamise kahtlusaluseni, kellest üks osutus õigeks.“

Bajukile on esitatud süüdistus karistusseadustiku mõrva ja mõrvakatset, vägistamist ning auto alkoholijoobes juhtimist käsitlevate paragrahvide järgi. Selliste kuritegude eest on isikut võimalik karistada 8-20-aastase või eluaegse vangistusega.

Kriminaalasja menetles Põhja prefektuur, uurimist juhtis Põhja Ringkonnaprokuratuur.