Riigiprokurör Steven-Hristo Evestus nõudis Sigmar Sule (28) ja Sven Uibo (29) süüdimõistmist prostitutsioonile kaasaaitamises ning esimesele koos varasema kandmata karistuse liitmisega kokku kolme aasta ja kuue kuu pikkust vangistust ning teisele kolmeaastast vangistust, millest tal tuleks vanglas kohe ära kanda üheksa kuud, kirjutab ERR Uudised.

Kohus langetab otsuse 22. detsembril, ütles maakohtu pressiesindaja Kristina Ots ERR-i uudisteportaalile.

Riigiprokuratuuri süüdistuse järgi korraldasid varem korduvalt kriminaalkorras karistatud Sule ja Uibo tänavu aprillis ühe naise toimetamise Eestist Saksamaale, et too asuks seal prostituudina tööle.

Süüdistuse kohaselt sisestas Uibo internetis asuvatesse portaalidesse erineva sisuga tööpakkumisi, millest ühes pakkus ka Saksamaal legaalset tööd eskortteenuses. Uibo pandud kuulutust nägi Sule, kes viis oma tuttava naise Uiboga kokku ning koos korraldasid mehed juba tema mineku Saksamaale lõbunaiseks.

Kupeldamisjuhtum tuli ilmsiks, kui prostituudiks saadetud naine hakkas lisateenima vargustega ning seetõttu Saksamaal politseisse ja sealt varjupaika sattus.