Möödunud aasta 13. aprillil võeti vahi alla narvalane Igor Aleinikov (45) ja veel mitu Ida-Virumaalt pärit meest. Samal ajal andis politsei avalikkusele teada Võrumaal Misso vallas tabatud 11 vietnamlasest, kes olid ebaseaduslikult Venemaalt Eestisse toimetatud. Selle taga oli Igor Aleinikovi juhitud grupeering, mis − nagu uurimise käigus selgus − oli tegutsenud juba kümme aastat peamiselt salasigarette ja -alkoholi Eestisse smugeldades, kirjutab Põhjarannik.

Kuritegeliku ühenduse juhtimises süüdistatud Igor Aleinikovile (45) mõistis kohus liitkaristuseks viis aastat vangistust, millest osa kuulub ärakandmisele reaalselt, osa aga tingimisi. Reaalse osa on ta juba ära istunud, sest viibis mullu 12. aprillist vahi all. Kohtuotsuse kohaselt konfiskeeritakse Aleinikovilt temalt juba arestitud ligi 25 000 eurot sularaha, mis talt läbiotsimise käigus leiti, ja veel 35 000 eurot, mis tuleb hüvitada perioodiliste maksetena − 7000 eurot aastas.

Ka ülejäänud jõugu liikmed said eri pikkusega vangistuse, millest osa tuli neil reaalselt ära istuda, osa aga kanda tingimisi.