Rakvere politseiosakonna pressiesindaja Mari Riina Rist rääkis, et hommikul kella poole seitsme ajal koputas jaapanlase välimusega mees kesklinnas Säästumarketi juures politseipatrulli auto aknale, kirjutab Virumaa Teataja.

Külmast lõdisev mees Euroopas levinud keeli ei vallanud. Inglise keeles teadis vaid kolme sõna: no (ei), yes (jaa) ja hotel (hotell).

Politseipatrull otsustas külalisega sõita läbi kõik Rakvere hotellid ja majutusasutused. Paraku aga andis emotsionaalselt kätega vehkiv jaapanlane mundrikandjatele iga kord märku, et selleski hoones ei asu tema ööbimispaik.

Patrull andis külalise üle politseikorrapidajale, kes võttis ühendust Rakveres Sumo MMi korraldajatega. Lõpuks leiti üles vajalik ametnik, kes mehe õigesse kohta viis.

Jaapani saatkonna ametniku Taimi Pavese sõnul tunneb Rakveres ekselnu end väga hästi.

Paves selgitas, et Jaapani kultuuripäevadega seoses Rakveresse saabunud mees läks eile hommikul harjumuspäraselt jalutama, kuid linnakaarti kaasa ei võtnud, jäädes lootma oma mälule. Jaapanlasel oli väga hea meel, et politsei talle hädas appi tuli. Samas kahetses ta, et pidi korrakaitsjatele ja teistele ametnikele tüli tegema, ja lubas edaspidi hotellist väljudes Rakvere kaardi kaasa võtta.