Raudseppa esindav vandeadvokaat Vahur Kivistik esitas riigikohtule teistmisavalduse, kuid riigikohus ei pidanud seda põhjendatuks ja arutusele ei võtnud, kirjutab ERR-i uudisteportaal.

Mullu detsembris jäi Raudsepp lõplikult süüdi oma kliendi kihutamises valeütluste andmisele. Riigikohus ei rahuldanud Raudsepa kaitsja vandeadvokaat Argo Küünemäe kassatsioonkaebust ning jättis ringkonnakohtu otsuse muutmata.

Riigikohtu otsusel kriminaalasja uuesti arutanud Tallinna ringkonnakohus tunnistas mullu 11. juunil Raudsepa süüdi ja mõistis talle rahalise karistuse 4500 eurot. Ringkonnakohus arutas Raudsepa kriminaalasja uuesti, kuna riigikohus leidis mullu kevadel, et varasemalt oli ringkonnakohtus tema süüasja arutanud ebaseaduslik kohtukoosseis. 2014. aasta novembris rahuldas ringkonnakohus Lääne ringkonnaprokuröri Merike Lugna kaebuse ning tühistas varasema Pärnu maakohtu otsuse Raudsepa õigeksmõistmises.

Lääne ringkonnaprokuratuur süüdistas Raudseppa Leonard Špongholtsi kihutamises valeütluste andmisele ühes narkosüüasjas, milles mees oli tunnistaja.

Süüdimõistva otsuse tõttu arvas advokatuur Raudsepa tänavu kevadel advokatuurist välja.