Alaealisena toimepandud mõrva eest kaheksa-aastase vangistuse saanud Dmitri Štšerbakovi (21) karistusaeg lõppeb justiitsministeeriumi andmetel 2013. aasta 26. detsembril, kuid alates mullu detsembrist on tal võimalik taotleda enda vanglast vabastamist elektroonilisele järelevalvele allutamisega, kirjutab ERR Uudised.

Süüdistuse järgi tulistas Štšerbakov 2005. aasta 7. oktoobril kell 7.44 Tallinnas Kreutzwaldi 4 hoovist kõrvalmajast väljunud Ottise suunas neli lasku, mis sihtmärki ei tabanud.

Samas tabas üks lask aga Kreuzwaldi tänaval Vene gümnaasiumi poole läinud Darit oimukohta, kes sai raskelt vigastada ja suri teadvusele tulemata 2005. aasta 11. oktoobril Mustamäe haigla intensiivraviosakonnas.

Koos Štšerbakoviga viibisid kuriteopaigal Nikolai Galkovski (49), Aleksandr Semjonov (41) ja Andrei Grišin (31), kuid uurimine tuvastas, et tulistaja oli just Štšerbakov.

Kurjategijad valisid tulistamiseks ebaõnnestunult hoovi, kus oli mitu turvakaamerat. Kuna nad jäid turvakaamerate salvestistele, siis õnnestus politseil nad 2005. aasta detsembris ja 2006. aasta jaanuaris tabada.