Koera omaniku Tiia Pungari sõnul oli ta abikaasa ja pojaga taluõues ning parandasid kaevu. Tiia Pungari poeg Taavo Pungar ütles, et laupäeval kella 16.30–17.00 paiku kuulsid nad heledat lasku ning siis kuuli vilinat pea kohal, teatas Kuma raadio.

Taavo Pungari kinnitusel oli neil lausa tunne, et kuul tabab taluhoovil olevaid inimesi. Ehmatusest laskusid kõik kükakile.

Tiia Pungari sõnul ei osanud keegi algul halba aimata, kuna arvati, et keegi laseb põldudel luusivat rebast. Lemmiklooma kadumist märgati alles õhtul kella kaheksa paiku ehk umbes kolm tundi pärast laskmist.

Koer leiti lõpuks põllult vereloigus, umbes 50 meetri kaugusel talust. Taavo Pungari sõnul võib elutu keha lebamise järgi öelda, et lask toimus majade suunas.

Taavo Pungari kinnitusel oli koera tulistatud otse südamesse. Ta lisas, et relvast tulnud paugu ja lennanud kuuli vilina järgi võib arvata, et tulistati vintpüssist. Ta arvas, et relval kasutati ka optilist sihikut, kuna lask oli niivõrd täpne.

Paide politseijaoskonna vanemspetsialist, relvadega tegelev Anne Aas ütles, et tsiviilkäibes on vintpüsse, mis on keelatud, samas on ka vintraudseid relvi, mida tohib kasutada. See oleneb täpsemast relvatüübi kinnitusest.

Koera omanik kahtlustab, et päästikule võis siiski vajutada salakütt. Politseis alustati antud asjas väärteomenetlus.