Laudast alguse saanud tuli levis nii kiiresti, et kodus olnud perenaine oli õnnelik, et koos lastega õigel ajal välja pääses. Kõik ülejäänu läks tuleroaks. Kadunuks jäi ka pere armastatud koer Palli.

“Poiss jooksis ilma jalanõudeta naabertallu ja oli täiesti šokis,” rääkis juhtunust pereisa, kes ise samal õhtul mandril võistlustel oli ja hirmsast õnnetusest telefoni teel kuulis, kirjutab Oma Saar.

“Vaatepilt oli jube,” rääkis Oma Saarele tuleõnnetust pealt näinud naine, lisades, et läks kohale, kuna märkas tuletõrjeautot ning eemalt paistvat suitsu. “Terve talukompleks põles täiega,” ohkas ta, lisades, et maani põlesid maha nii maja kui ka kaks kõrvalhoonet.

Lääne-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Viktor Saaremetsa sõnul said nemad õnnetuse kohta teate reede õhtul kell 18.25. Kiirelt kohale sõitnud autol aga midagi päästa ei õnnestunud. Kokku käis kustutamas viis masinat. Millest tulekahju alguse võis saada, ei osanud Saaremets eile öelda. Õnnetuse põhjust ei oska aimata ka pererahvas ise.

“Süütamist ei taha hästi uskuda, kuigi esialgu käis ka selline mõte peast läbi, kuna läheduses on ju mitmeid kordi juba metsaalust põlema pandud,” märkis pereisa, arvates siiski, et see versioon on uskumatu. Võimaliku elektrilühise mees välistab, sest vanas laudas, kust tuli alguse sai, olid kõik juhtmed ammu ära võetud ning hoones puudus elekter juba paar aastat.

Kolmanda võimalusena on ta mõelnud, et tulekahju võis põhjustada ka mõni paksem klaasikild. Mehele meenus, et kunagi oli isegi metsatulekahju pudelipõhjast alguse saanud. Päästjad arvasid, et selline võimalus on siiski üks miljonist.

Vaatamata sellele, et pere ei jää päris lageda taeva alla ja neil on võimalus kolida ka linna, tahab peremees vana talukoha ikkagi tulevikus taastada. “Tahan kiiresti maja püsti panna, et siin naise sünnikoht taastada,” rääkis peremees, lisades, et emotsionaalne väärtus on kõige suurem.