ERGO kahjukäsitluse klienditeeninduse grupi juht Taavi Köötsi sõnul on praeguseks teatatud 36 kodu- ja ettevõttekindlustuse juhtumist. „Esmane hinnang kahjusummale ulatub 85 000 euroni,“ kinnitas ta. Suurimateks kahju põhjustajateks olid murdunud puud või oksad. “Lisaks puude kukkumistest tekkinud kahjudele jätsid oma jälje ka paduvihma poolt tekitatud uputused. Ette tuli ka juhtumeid, kus äike kahjustas kodutehnikat,” lisas Kööts.

Salva kindlustuse kindlustusdirektor Urmas Kivirüüti sõnul on hetkel laekunud 22 juhtumit, kusjuures väga suurt kahjusummat tema sõnul pole. „Kokku on kahjusid kuskil 60-70 tuhande kandis,“ kinnitas ta. Peamiste põhjustena toob ka välja murdunud puud ja äikesest tekkinud kahjustused, kuid olukorda hindab tormi korral tavapäraseks.

Seesam kindlustuse turundusjuht Tiia Prööm ütles, et tänase seisuga on teada antud 17 kahjust, neist 15 toimusid Lõuna-Eestis. Kokku jääb kahjusumma tema hinnangul 32 000 euro kanti. „Kõige suurema kahju, mis on hinnanguliselt 5000 eurot, tekitas tormis majale ja kõrvalmajale kukkunud puu,“ ütles Prööm. Inimestel soovitab ta edaspidi kinnitada turvaliselt esemed, mis võivad tuulega lendu tõusta. „Seekord viis tuul endaga kaasa ka ühe batuudi, peotelgi ja päikesevarju,“ ütles ta.

Lõuna-Eesti haigla kommunikatsioonijuhi Ave Abeli sõnul tehti pühapäeval kokku 36 kutset. Kõige probleemsem kutse toimus tema sõnul Valgjärvel, kus 9 kilomeetrit enne sündmuskohta oli tee takistatud tormist murdunud puudega. „25-aastane mees oli jäänud tormi poolt murdunud puu alla,“ ütles ta. Mehel oli hulgitrauma ehk samaaegselt mitu vigastust, millest vähemalt üks oli eluohtlik ning praegu on ta hospitaliseeritud Tartu ülikooli kliinikumi, kinnitas Abel.

Maanteeameti lõuna regiooni juhtivinsener Margus Leetberg ütles, et kõige rohkem oli liiklustakistusi Valga maakonna riigiteedel. Võrumaal oli teele langenud puude tõttu läbimatu Vana-Antsla – Lüllemäe kõrvaltee. Tema sõnul oli tugimaanteedest kõige hullem olukord Võru-Mõniste-Valga ning Rõngu-Otepää-Kanepi maanteedel.