Öösel kella 1.55 ajal leidsid vabatahtlikud Tamula järvest 25-aastase Janeki surnukeha.

Meremõõdukeskusest politseile ja päästjatele vabatahtlikult appi tulnud spetsialistide kaasabiga leiti täna hommikul kella 10.35 ajal Tamula järvest ka 52-aastase Andrei ja 38-aastase Mareki surnukehad.

Võru politseijaoskonna juhi Madis Soekaruski sõnul olid kahel otsingupäeval ilmastikuolud halvad, mis raskendasid oluliselt otsinguid, kuid kõik töötasid sellest hoolimata oma võimete piiril ning andsid kõik endast oleneva, et kadunuks jäänud mehed leida.

Eile teostasid päästjad ja politsei ühes sukeldumiskeskus Maremark tuukrite ja nende erivahenditega hilisõhtuni otsinguid Tamula järvel, kuid kolme kadunuks jäänud meest siis veel leida ei õnnestunud.

Hilisõhtul saabusid politseile ja päästjatele vabatahtlikuna oma kaatri ja erivarustusega appi ka Tallinnast saabunud eraisikud, kes öösel kella 1.55 ajal Tamula järvest 25-aastase Janeki surnukeha leidsid.

Politsei ja päästjad kaasasid järveotsingule täiendavad päästepaadid ning uuriti järvepõhja erinevate tehnikavahenditega. Lisaks kontrollisid politseipatrullid jalgsi Tamula järve kaldaid.

Meremõõdukeskuse spetsialistidel olid professionaalsed seadmed ning sonar. Sealsed töötajad on pika kogemusega professionaalid, kes tegelevad igapäevaselt meremõõdistusega ning uuringutega. Nende kasutuses olevaid spetsiaalseid seadmeid veekogu põhja kaardistuseks kasutati ka Tamula järveotsingutel.

Praeguseks teadaolevate andmete järgi läksid kolm meest neljapäeva õhtul kella 22 ajal aerupaadiga Tamula järvele.

Kella 2.32 ajal sai häirekeskus teate, et 52-aastane Andrei, 25-aastane Janek ja 38-aastane Marek pole järvelt koju naasnud ja nende mobiiltelefonid on samuti levipiirkonnast väljas või välja lülitatud.

Mehi asusid otsima päästeameti pinnaltpäästjad. Kuna järve põhjas on mitme meetri paksune mudakiht ja puudub kindel otsinguala, oli tuukrite kaasamine otsingutele otstarbetu.

Reede varahommikul leiti järvest uppunud plastpaat, üks kummik ja kalakast, kuid mitte mehi. Sündmuse lahendamine anti varahommikul üle politseile, kes jätkas isikute otsingut kaasates järveotsingutele täiendavaid päästepaate ja uurides järvepõhja sonariga.

Politsei tänab kõiki järveotsingusse panustanud ametnikke, koostööpartnereid ja vabatahtlike, kelle abil Tamula järvel kadunuks jäänud mehed leiti.

Võru kriminaaltalitus alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb surma põhjustamist ettevaatamatusest.