20. mail veidi peale südaööd kontrollisid politseinikud Vändra vallas Pärnu- Rakvere-Sõmeru maanteel sõiduautot Isuzu, mille roolis olnud 20-aastasel Keijol tuvastati joobetunnused. Juhi suhtes alustati väärteomenetlust paragrahvi osas, mis käsitleb mootorsõiduki juhtimist lubatud alkoholi piirmäära ületades, teatas Lääne prefektuuri pressiesindaja.

Veidi vähem kui kahe nädala pärast, 2. juunil kella 11 paiku märkasid politseinikud Vändra alevis Pärnu-Viljandi maanteel kahtlase sõidumaneeriga mootorratturit. Politseinikud andsid peatumismärguande, kuid juht eiras seda. Hiljem selgus ka mittepeatumise põhjus. Mootorratast juhtis Keijo, kellel mootorratta juhtimiseks õigust polnud. Lisaks sellele puudus mehe mootorrattal Honda liikluskindlustus ning läbimata oli korraline tehnoülevaatus.

Eile, 3. juunil tuli Keijol oma tegude üle aru anda Pärnu kohtumajas. Politsei taotles kohtult mehele väärtegude eest liitkaristuseks aresti, sõiduauto juhtimisõiguse peatamist kolmeks kuuks ja viimase rikkumisega seotud motorratta konfiskeerimist. Kohus rahuldas politsei taotluse ja nüüd tuleb mehel pool kuud arestimajas oma käitumist analüüsida ning oma mootorrattast loobuda.

Pärnu politseijaoskonna juhi Andres Sinimeri sõnul tuleb kõigil mõista selliste teguviiside lubamatust.

„Oluline on see, et ühiskonnas tugevneks ühene mõistmine: joobes või lubadeta inimestel pole juhirooli asja. Seda hinnangut peab kandma üldsus tervikuna. Arvestades tänast olukorda liikluses, pole võimalik toita illusioone, et hoolimatusest kantud tegutsemine ei ohusta kedagi. Ohustab! Kahjuks teiste seas ka halastamatult neid, kes rikkumisega ise otseselt seotud pole. Kui kogukond lubab joobes või lubadeta juhtidel enda keskel liigelda, ei informeeri sellest politseid ega tee ise midagi juhtide takistamiseks, on nad loonud teadlikult suuremad võimalused liiklussurmade arvu suurendamiseks,“ ütles Sinimeri.