Prokuröri taandamise taotluse esitas eile Razumovski kaitsja vandeadvokaat Aadu Luberg. Kaitsja süüdistas prokuröri ebaobjektiivsuses, kuna ta võimaldas kuuel eraisikul ning kahel firmal kriminaalasjast terve nahaga väljuda. Needki inimesed annavad nüüd Razumovski vastu tunnistusi.

Luberg märkis kohtule esitatud taotluses, et kuna tunnistajad osalesid ise väidetavas kuriteos, ei saa neid valeütluste eest vastutusele võtta.

Kohtunik Valeri Lõõnik leidis, et süüdistatavate ja nimetatud kuue isiku ja kahe firma rolli ja osaluse oleks pidanud otsustama kohtumenetluse käigus. Kuna kohus aktsepteerib endiste kahtlusaluste vastutusest vabastamist, ei saa nende üle enam kohut mõistma hakata, kuid nende osalemine tunnistajana otsustatakse pärast uue prokuröri määramist.

Riigiprokurör Laura Feldmanis õigustas jätkuvalt oma tegevust ega nõustunud taandamisega.

Riigiprokuratuur süüdistab endist veterinaar- ja toiduameti peadirektori asetäitjat Vladimir Razumovskit ligi 300 000 krooni altkäemaksu võtmises. Kaitsepolitsei andmetel nõudis Vladimir Razumovski oma venna ja ühe ekspediteerimisteenust pakkuva firma töötaja kaudu külmutatud kala termovagunites üle piiri vedamise eest altkäemaksu.