Kui Põhja ringkonnaprokurör Ainar Koik leidis, et 41-aastasele Mihail Lozovskile tulnuks määrata ühe aasta ja kuue kuu pikkune vangistus, millest reaalsele kandmisele kuulunuks neli kuud, siis kohus oli karmim ja otsustas, et Lozovzkil tuleb trellide taga veeta kõik talle karistuseks määratud 18 kuud, vahendas BNS.

Ühtlasi peab Lozovski tasuma sundraha, hüvitama menetluskulud ning maksma kannatanu tsiviilhagi katteks ligi 400 eurot.

Kohtueelsel uurimisel kogutud andmeil sõitis 41-aastane taksojuht Mihhail Lozovski mullu 22. detsembri öösel Tallinna vanalinnas Vana-Posti tänaval, kus ta vihastas ühe noormehe peale, sest too jäi talle väidetavalt sõitmisel ette.

Süüdistuse järgi lõi Lozovski talle võõrast, 1992. aastal sündinud noormeest ühe korra rusikaga näkku ning noormees paiskus löögi tagajärjel munakivisillutisele ja sai eluohtliku peatrauma.

Kiirabi toimetas noormehe haiglasse, kuid vaatamata arstide jõupingutustele suri ta ülejärgmisel päeval teadvusele tulemata.

Oma süüd täielikult tunnistanud Lozovski on varem kriminaalkorras karistatud neli korda, viimati joobes juhtimise eest.

Karistusseadustiku järgi saab kohus karistada kehalise väärkohtlemise ja selle läbi ettevaatamatusest surma põhjustamise eest maksimaalselt karistada kuni kolme-aastase vangistusega.