Kohus leidis, et Vladimir Lunkini süü lõhkekeha omamises, plahvatuse tekitamises ning mõrvakatses on tõendatud ja karistas teda üheksa-aastase vangistusega. Sellist karistust nõudis oktoobri alguses talle ka Põhja ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokurör Jüri Kasesalu, kaitsja Oleg Nišajev palus kohtul mõista oma kaitsealusele võimalikult leebe karistus, teatas BNS.

Ühtlasi mõistis kohus Lukinilt sundrahaks välja 10 875 krooni, kaitsjatasu hüvitamiseks 1260 krooni ninbg ekspertiisikulude katteks 44 929 krooni. Kuriteo toimepanemise eest saadud 20.000 krooni otsustas kohus Lukinilt konfiskeerida.

Politsei sai kuritööst teate 4. detsembri õhtul, kui kella 17.30 ajal kärgatas Mustamäel Vilde tee 56 asuva kortermaja trepikojas tugev plahvatus. Laiali paiskunud klaasikildudest sai vigastada koridoris viibinud Sergei, kelle kiirabi haiglasse viis.

Juhtunut uurima asunud kaitsepolitseinikud tuvastasid, et koridoris plahvatas F-1 tüüpi granaat ning peagi selgus, et rünnak oli suunatud vigastada saanud mehe vastu. Kuna Sergei jõudis enne plahvatust granaadi viskajat näha ning tundis temas ära oma vana tuttava Vladimir Lunkini, polnud politseinikel kahtlustatava tabamisega raskusi ja mees peeti kinni juba kuriteopäeva õhtul.

Lunkin tunnistas Sergei suunas granaadi viskamist, kuid kinnitas, et ei uskunud granaadi ehtsa olevat. Mehe väitel tellis temalt Sergei hirmutamise kannatanu tütre ekskallim, kes soovis Sergei perekonnale halba. Lunkini kinnitusel sai ta tellimustöö korraldamiseks tellijalt 20 000 krooni ja granaadi.