Lisaks avaliku korra raskele rikkumisele tunnistati mehed süüdi varguste toimepanemises ja Liivat ka sõiduki korduvas juhtimises vastava õiguseta.

Kohus mõistis mõlemale mehele viieaastase vangistuse. Kuna asi lahenes kohtus lühimenetluses, arvatakse seaduse järgi karistusest maha üks kolmandik. Seega tuleb mõlemal kanda kolm aastat ja neli kuud vangistust. Liivatil lisandub sellele varasema kohtuotsusega mõistetud karistuse ärakandmata osana kolm kuud ja kolm päeva.

Liivati puhul arvestatakse karistuse algust tänasest, Laasi puhul aga tema kinnipidamisest selle aasta 8. märtsil.

Vargustega tekitatud kahjude katteks tuleb Laasil kannatanutele hüvitada 1993 eurot. Rünnaku ohvriks sattunud mees kriminaalasjas tsiviilhagi ei esitanud.

Menetluskuludena tuleb Liivatil tasuda 1099 eurot ja Laasil 1119 eurot.

Kohus arvestas karistuse mõistmisel seda, et mehed on varem korduvalt karistatud, nende süü kannatanu avalikus kohas ründamises on suur ning toimepandud kuritegu küüniline ja jõhker. Kergendavaid asjaolusid kohus ei tuvastanud. Kohtu hinnangul ei olnud süüdistatavate istungil väljendatud kahetsus puhtsüdamlik. Seetõttu mõistis kohus mõlemale vangistuse maksimaalses määras, mida seadus võimaldab.

Kriminaalasja materjalidest nähtub, et 4. märtsi õhtul läks kannatanu koos kolmeaastase pojaga poodi. Kui nad poest välja tulid, kutsus kannatanu korrale mehi, kellest üks lükkas ümber kaubahalli ukse ees seisnud prügikasti. Korrarikkujad ärritusid tehtud märkuse peale ja Liivat lõi kannatanut klaaspudeliga vastu pead. Kui kannatanu kukkus, lõi Laas teda jalaga näkku.

Menetlusosalised peale prokuratuuri saavad tänase otsuse vaidlustamise soovist teatada seitsme päeva jooksul.