Tartu maakohus tunnistas tänase otsusega Priit Uibopuu (32) ja Rauno Haunmani (26) kokkuleppemenetluses süüdi vargustes ning Uibopuu lisaks ka mootorsõiduki juhtimises joobeseisundis ja Haunmani kehalises väärkohtlemises ja avaliku korra raskes rikkumises.

Uibopuule mõistis kohus kaheaastase vangistuse, mille kandmise algust arvestatakse tema kahtlustatavana kinnipidamisest eelmise aasta 2. novembril.

Haunmanile mõistis kohus ühe aasta ja kuue kuu pikkuse tingimisi vangistuse kaheaastase katseajaga, mille jooksul peab ta täitma kriminaalhoolduse kontrollnõudeid ja lisakohustusena osalema ka kriminaalhooldaja määratavas sotsiaalprogrammis.

Kannatanutele tekitatud kahjude katteks peab Uibopuu kohtuotsuse järgi hüvitama kokku 4209 eurot ja mõlemad süüdistatavad lisaks solidaarselt veel 701 eurot.

Lisaks peab Uibopuu menetluskulude katteks tasuma 813 ja Haunman 693 eurot.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri süüdistuse järgi panid mehed toime 33 kuritegu, neist lõviosa moodustavad kütusevargused, mis pandi toime eelmisel aastal Tartu-, Jõgeva- ja Põlvamaal. Kriminaalasja kohtueelset menetlust juhtinud prokurör Jüri Vissaku sõnul on kütust varastatud nii tanklatest kui ka pargitud veoautodest. Toimiku materjalidest nähtub, et süüdistatavad on kasutanud erinevaid sõidukeid ning nendele autodele mittevastavaid registreerimismärke.

Mõlemad süüdistatavad on ka varem kriminaalkorras karistatud.