Kohus karistas Narva linnavolikogu ja linnavalitsuse riigihanke konkursikomisjoni liiget, keskerakondlast Fjodor Ovsjannikovi (54) mõjuvõimuga kauplemise ja konkurentsikuriteo eest kaheaastase vangistusega, millest arvestati maha tema vahi all oldud aeg ning tema lõplikuks karistuseks kujunes ühe aasta ja kuue kuu pikkune vangistus, vahendas ERRi uudisteportaal.

Samas mõistis kohus Ovsjannikovi õigeks pistise võtmise süüdistuses, kuna selles osas loobus prokurör süüdistusest, ütles maakohtu pressiesindaja Jelena Muttonen ERR-i uudisteportaalile.

Kohus mõistis Narva endise abilinnapea Andrei Filippovi (55) süüdi altkäemaksu võtmises ametiisiku poolt ja konkurentsikuriteole kaasaitamises ning mõistis talle ühe aasta ja kaheksa kuu pikkuse vangistuse. Karistusaja hulka arvestati eelvangistuses viibitud aeg ning tema lõplikuks karistuseks kujunes ühe aasta, seitsme kuu ja 19 päeva pikkune vangistus.

Kohus tunnistas ettevõtja Sergei Hamitski (54)süüdi altkäemaksu andmises ja konkurentsikuriteo toimepanemises ning karistas teda ühe aasta ja kaheksa kuu pikkuse vangistusega.