Maakohus mõistis Mihhailovi (33) esmakordselt süüdi eriti julmal ja piinaval viisil sooritatud röövmõrvas ja määras talle 20-aastase vangistuse tänavu 27. märtsil, kuid juunis tühistas Tallinna ringkonnakohus selle otsuse, kuna maakohus oli jätnud oma otsuse nõuetekohaselt põhistamata. Nüüd täiendas maakohus otsuse motiive ning mõistis Mihhailovi uuesti süüdi, määrates talle sama karistuse ja kohustused, nagu ka varasemas otsuses, vahendab BNS.

Nii peabki Mihhailov kandma 20-aastase vangistuse, mille algusajaks luges kohus mullu 28. septembri, kui kohus ta kinni pidas. Mihhailovile määratud karistus on pikim aastatega piiritletud vangistustusaeg, sellest veel rangem oleks olnud vaid eluaegne vangistus, mida taotles ka prokurör.

Ühtlasi mõistis kohus Mihhailovilt kannatanu kasuks välja 91.036 eurot, samuti tuleb tal tasuda riigi tuludesse sundraha, ekspertiiside tasud ja menetluskulud.

Märtsi keskel alanud protsessil tunnistas Mihhailov end mõrvamises omakasu eesmärgil ning julmal ja piinaval viisil täielikult süüdi.

Prokuratuur süüdistas Mihhailovit selles, et ta ründas mullu 26. septembril kella 11 ja 12 vahel Tallinnas Laagri asumis Lehiste puiesteel 32-aastast naist, et saada raha narkootikumide ostmiseks.

Süüdistuse andmeil lõi Mihhailov kahe lapse ema korduvalt ja jõuliselt kõva esemega vastu pead, tekitades talle eluohtliku peatrauma ja muid vigastusi. Seejärel röövis Mihhailov naisele kuulunud toidukoti ja rahakoti koos pangakaardiga. Süüdistuse kohaselt üritas Mihhailov vahetult pärast rünnakut kaardiga lähedal asuvast pangaautomaadist raha välja võtta, kuid see ei läinud tal korda.

Eluohtlikult vigastatud naine leiti kella 12 ajal ja kiirabi viis ta kohe haiglasse, kuid kannatanu suri ülejärgmisel päeval.

Politsei pidas varem varavastaste kuritegude eest karistatud Mihhailovi kahtlustatavana kinni 28. septembril ja kohus vahistas ta prokuröri taotlusel päev hiljem.

Kriminaalasja kohtueelse menetluse viis läbi Põhja prefektuur ja seda juhtis Põhja ringkonnaprokuratuur.