Süüdistuse kohaselt rahuldas Aitaja õppeasutuse näiteringis töötades sugulist kirge kolme 10-aastase tütarlapse suhtes.

„Politsei sai esmakordselt informatsiooni lapse võimalikust seksuaalsest väärkohtlemisest 2011. aasta lõpus. Lõuna prefektuuri lastekaitsetalituse uurijad hakkasid koheselt saadud andmeid kontrollima, saades laekunud informatsioonile kinnituse. Lisaks tulid ilmsiks 2005.–2006. aastal aset leidnud analoogsed juhtumid, milles õppeasutus saadud kahtlustest politseid ei informeerinud,“ kommenteeris Lõuna ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Raul Heido meediale saadetud teates.

Kultuuriportaali rahvakultuur.ee andmetel on Aitaja tihedalt seotud erinevate harrastus-ja kooliteatritega ning näiteringidega. Näiteks on portaali andmetel Aitaja rahvatervise- ja loodusravi ühingu kollektiivi juht, Kambja näiteringi Püünelind juhendaja ja näitemängu-huumoriklubi Kihva juhendaja.

Lisaks tingimisi vangistusele on Aitaja kohustatud osalema sotsiaalabiprogrammis ning tasuma menetluskulude katteks 420 eurot.

Süüdistatav on varem kriminaalkorras karistamata.

„Selles kriminaalasjas on kokku viis episoodi. Politseile peab laste- või õppeasutus informatsiooni igal juhul edastama ka siis, kui lapse jutt tundub olema ka ebausutav,“ sõnas kriminaalasja kohtueelset menetlust juhtinud ringkonnaprokurör Raul Heido.

Eilne kohtuotsus on vaidlustatav 15 päeva jooksul.