Pühapäeval peeti Jõhvi-Tartu maantee 8. kilomeetril kinni sõiduauto Nissan Sunny, mille roolis oli 19aastane Oleg. Noormehe andmete kontrollimisel selgus, et tal ei ole kunagi juhtimisõigust olnud ning teda on varasemaltki karistatud säärase teo eest, teatas politsei- ja piirivalveamet.

„Lisaks juhtimisõiguse puudumisele, oli sõidukis ka ettenähtust rohkem sõitjad ning sellest tulenevalt ei kasutatud ka turvavarustust nõuetekohaselt,“ rääkis Ida prefektuuri liiklusjärelevalve talituse juht Alvar Ottokar.

Ottokar lisas, et eelnevad rahatrahvid juhtimisõiguseta sõitmise eest ei ole Olegi õiguskuulelikumale käitumisele suunanud, seega pidasid korrakaitsjad noormehe kohtuistungini 48tunniks kinni.

Täna taotles Ida prefektuur Olegile 15 päeva aresti, mille kohus karistusena ka määras.

„Loodetavasti muudab taoline šokiteraapia korras määratud karistus noormehe arusaamu seadusekuulelikkusest,“ ütles Ottokar ja lisas: „Olegi puhul oli tegemist väga riskeeriva liikluskäitumisega – juhtimisõiguse puudumine, ülerahvastatus sõidukis ning lisaks veel turvavarustuse kasutamise eiramine. Ei taha mõeldagi nendele tagajärgedele, mis võinuks juhtuda õnnetusse sattumise korral.“