Nimelt süüdistatakse end avalikult ärimeheks tituleerinud Urmas Vellestet paragrahvides, mis käsitlevad piinamist, kehalist väärkohtlemist, ähvardamist ning teiselt inimeselt seadusliku aluseta vabaduse võtmist.

Harju maakohtu pressiesindaja sõnul lükkus aga istung täna edasi, kuna Velleste teatas kohtule, et ei tule istungile. "Kohus kuulutas Velleste tagaotsitavaks ja määras talle tõkendiks vahistamise," teatas kohtu esindaja.

Kuigi Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja sõnul on kohus kuulutanud Velleste kriminaalasja arutamise kannatanute ja eraelu kaitseks kinniseks, ning sellest seetõttu lähemalt rääkida ei saa, on süüdistuse mitmed asjaolud avalikult varem meediast läbi käinud.

Eesti Ekspress kirjutas mullu, kuidas ärimehe naine 2010. aasta märtsis kodus naiste varjupaika põgenes. Kuigi ärimees ise süüdistab oma naist firmade dokumentatsiooni varguses, siis naine on mehe kohtusse kaevanud erinevate perevägivalda puudutavate süüdistustega. Sealjuures süüdistab naine meest ka viis päeva pantvangis hoidmises.

Velleste ise on aga suhteliselt värvikas kuju. Aastate vältel ainuüksi Ekspressi toimetusse jõudnud juttude põhjal on ta olnud Neinar Seli “tankist”, Assar Pauluse “jooksupoiss”, maksnud heldelt Koit Pikarole turvateenuste eest, tšillinud Sofja Derjuginaga Tenerifel või pöördunud “oma hea tuttava” advokaat Robert Amsterdami (sai tuntuks Mihhail Hodorkovski kaitsjana) poole, et see esindaks teda Euroopa Inimõiguste kohtus Eesti riigi vastases protsessis.

Samuti on Velleste aastate jooksul püüdnud pidevalt avalikult osutada erinevatele väidetavatele vandenõudele. Näiteks kaebas ta 2010. sügisel riigiprokuratuurile, et Tartu politseinikud pressisid temalt raha välja ning samal ajal süüdistas ka Tallinna endist abilinnapead Anders Tsahknat ei milleski vähemas kui tapmiskatses.

Selle aasta alguses pälvis Velleste tähelepanu ka sellega, et teatas avalikult, et on valmis katma Anna-Maria Galojani kohtukulud Euroopa inimõiguste kohtus, kui viimane peaks otsustama sinna pöörduda.