Kohus karistas Janar Johansoni (25) kuue kuu pikkuse vangistusega, kuid asendas selle 180-päevase elektroonilise valvega. Kui süüdlane ei allu elektroonilisele valvele, ei järgi kontrollinõudeid või ei täida talle pandud kohustusi, võib kriminaalhooldusametnik teda kirjalikult hoiatada või kohus pöörata asendatud vangistuse täitmisele, kirjutab Meie Maa.

Lisaks konfiskeeris kohus Johansonilt sõiduauto Volkswagen Golf.

Juhtimisõiguseta Janar Johanson juhtis 15. juunil kella 21.55 ajal Volkswagen Golfi, sõites sellega Kuressaares Tolli tänavalt kuni Tallinna tänavani. Politsei andis siniste ja punaste vilkuritega talle kohustusliku peatumise märguande, mida Johanson eiras.

Analoogse rikkumise pani Johanson toime 7. oktoobril kella 12 ajal, kui sõitis sõiduautoga Mercedes-Benz Tallinna tänaval asuvasse Neste tanklasse ja sealt edasi Mooni Säästumarketi parklasse.

Janar Johanson on ka varem pidanud kohtu ees seisma. 25. aprillil karistas kohus teda juhtimisõigust omamata mootorsõiduki süstemaatilise juhtimise eest aastase vangistusega, mille asendas 360 tunni üldkasuliku tööga.