Kohus nõustus prokuröri arvamusega, et 29-aastase Vladimir Jaasi vabastamisel võtaks riik liialt suure riski. Samuti ei toetanud mehe vabastamist kriminaalhooldaja, kirjutab BNS.

Tartu maakohus mõistis toona 23-aastase tartlase Jaasi 2004. aasta novembris süüdi seitsmeaastase poisi vägistamises ja 12-aastase tüdruku kallal vägivallatsemises ning saatis ta kaheksaks aastaks vangi.

2003. aasta novembris vanglast vabanenud Jaas tikkus juba järgmisel kuul Tartus Annelinna gümnaasiumis ühele 12-aastasele tüdrukule ligi ning püüdis teda kätest väänates koolimajast õue tirida. Lapsel õnnestus end lahti rebida. Kuu aja pärast oli Jaasi koolis tagasi. Õpetaja sekkudes jooksis turvamehena esinenud Jaasi minema.

Paari nädala pärast oli Jaasi uute ohvrite kallal. Ta meelitas kaht seitsmeaastast poissi, et need tuleksid temaga pimedasse parki kaasa. Seal käskis ta ühel lapsel aluspüksid maha võtta ning kuritarvitas teda seksuaalselt. Jaasi püüdis sama teha ka teise poisiga, kuid too hakkas vastu.

Esimest korda sai Jaasi vägistamise ja pederastia eest karistada 1997. aastal, olles siis vaevu 16-aastane. Samade kuritegude eest karistas kohus teda ka 2000. aastal.