Harju maakohus otsustas kohustada Äripäeva avaldama omal kulul ajalehe veebi- ja paberväljaande esilehel järgmise teate: „AS Äripäev avaldas Eesti Reformierakonna kohta ebaõigeid andmeid“ ning 2. leheküljel ebaõigete andmete avaldamisega samas kohas ja kirja suurusega ümberlükkav teade, seisab otsuses.

Kohus otsustas jätta hagiavalduse esitamsel tasutud riigilõiv 50 protsenti ulatuses kostja kanda ja 50 protsenti hageja kanda.

Reformierakond otsustas Äripäevas ilmunud artiklite kohta esitada kohtule hagi, nõudes nelja väite ebaõigeks tunnistamist. Kohtuvaidluseni viinud artiklid puudutasid Reformierakonna salapärast äripartnerit, kellele kuulub osaühing Fidenter ja kes varjab end Šveitsi privaatpanga konto taha.

Fidenter kirjastas valimisaastatel Reformierakonna propagandaväljaandeid. Kuni Äripäevas avaldatud artikliteni ei teadnud avalikkus Reformierakonna koostööst salapärasele omanikule kuuluva Fidenteriga. Artiklite ilmumise järel teatasid Reformierakonna esindajad, et Äripäevas avaldatud info on vale. Samuti kinnitati, et lehe vastu plaanitakse esitada rahaline nõue, mis väljamõistmise korral annetatakse.

Reformierakonna hagis vaidlustatud neljast väitest kahega on Äripäev kohtule esitatud vastuses nõus, kahega mitte. Rahalist nõuet Reformierakond Äripäeva vastu ei esitanud.