Tänavu juulis oma naise tulistamise eest aastateks vangi mõistetud ohtlik kurjategija Oleg Bogdanov tappis reedel Lasnamäel noahoopidega oma äia, keda ta oli varem ähvardanud.

Oleg põhjendas oma naise tulistamist sellega, et oli solvunud, kuna nende korter kirjutati ainult naise nimele. Ka polnud ta nõus lahutusega ning ähvardas juba toona oma äia tappa.

Oleg Bogdanov mõisteti tänavu juulis vangi, kuna oli tulistanud oma magavat naist mitu korda kõhtu. Naine jäi ellu, ent oli praeguseks invaliidistinud ning töövõimetu.

Kuna mõne kuu tagune kohtuotsus vaidlustati ning ei prokurör ega kohus pidanud vajalikuks abikaasa invaliidistanud meest vahistada, jäetigi ta vabadusse, mis võimaldas tal korda saata järgmise veretöö, vahendas "Aktuaalne kaamera".

"Kui ma sellest uudisest kuulsin, ma olin tõesti šokeeritud. Ma olin prokurör ka Oleg Bogdanovi esimeses kohtuasjas ja selle põhjal nüüd Bogdanovi sellist käitumist küll kuidagi prognoosida ei saanud. Kuna Bogdanov oma kuritegu tunnistas, oma sõnade kohaselt ka kahetses ja tema kaitse argumendid olid suunatud karistuse kergendamisele, mitte ei hakka selles varasemas kriminaalasjas tunnistajaks olnud oma abikaasa isale kätte maksma," ütles Põhja ringkonnaprokurör Ainar Koik.

Koik ütles, et naist tulistanud Bogdanovi vahi all hoidmiseks põhjust polnud, ka polnud põhjust arvata, et mees ähvardused teoks teeb. 


Varasemalt süüdistas Koik Bogdanovit raske tervisekahjustuse tahtlikus tekitamises, mitte tapmiskatses, kuna Oleg oli ohvrit kolmel korral tulistanud kõhu piirkonda, mitte südame piirkonda või pähe ja pärast tegu jäi süüdistatav ise sündmuskohale.

Pärast reedest tapmist otsustas kohus laupäeval Bogdanovi siiski vahistada, samas laekus täna kohtu infosüsteemi teade selle kohta, et kaitsja on varasema kohtuotsuse vaidlustanud riigikohtus, taotledes mehe karistamist vaid tingimisi vangistusega.