Päästeameti teatel said nad väljakutse täna kell 12.10, et Kohtla-Järvel asuval VKG-le kuuluval territooriumil on toimunud raske tööõnnetus. Nimelt olevat üks tööline kukkunud suitsutorru.

Tööinspektsioonist kinnitati, et on toimunud raske tööõnnetus ning politsei on alustanud juhtumi uurimiseks ka kriminaalmenetlust. Samuti on sündmuskohal inspektsiooni enda ametnik.

Viru Keemia Grupi suhtekorraldusjuht Irina Bojenko ütles Delfile, et õnnetus juhtus kella 12 ajal VKG Energia tootmisterritooriumil, kus tütarettevõtte Viru RMT alltöövõtja töötaja, 1965. aastal sündinud mees hukkus gaasikäigu remonditööde käigus.

Viru RMT esindaja ütles "Aktuaalsele kaamerale", et esialgsetel andmetel viibis surma saanud töötaja kohas, kus ta poleks pidanud olema ja selle tagajärjel õnnetus juhtuski.

Sündmuskohal oli õnnetuse ajal ka teisi töötajaid, kellest osa nägi juhtunut pealt. Keegi teine vigastada ei saanud.

Delfi andmetel võis tegu olla kuuma auruga, mis töötaja tappis. Kaastöötajate kinnitusel oli hukkunu sõbralik mees ja korralik töötaja, kelle hukkumine kollektiivi vapustas. Tootmisterritoorium suleti õnnetuse järel. Kuidas õnnetus juhtus, on ebaselge, aga VKGl ja tütarettevõttel on ümbruskonnas korralikult ohutusnõudeid järgiva ettevõtte kuulsus.

Õnnetuse asjaolud selgitatakse välja kriminaalmenetluse käigus.

VKG on Eesti suurim põlevkiviõli ja kemikaalide tootja.

Jaga
Kommentaarid