Kuna riigikohus vandeadvokaadi vanemabi Owe Ladva määruskaebust arutusele ei võtnud, siis jäi jõusse Tallinna ringkonnakohtu määrus, mille järgi peab Pärnu maakohus Arumäe (36) süüasja uues kohtukoosseisus uuesti arutama, kirjutab ERR Uudised.

Oktoobris tühistas ringkonnakohus prokuröri kaebuse alusel varasema maakohtu otsuse Arumäe õigeksmõistmises menetlusnormide rikkumise tõttu ning saatis tema süüasja maakohtule tagasi.

Kohus tuvastas, et Arumäe lahkus mullu 25. juulil kodunt ning pani eelnevalt oma äsjapoeginud koera ketti, jättis talle vett ja toitu ning leppis oma sugulasega kokku koera eest hoolitsemises tema äraoleku ajal.

Kokkuleppe järgi pidi sugulane järgmisel päeval koerale uue toidu ja vee viima, kuid leidis koera raskelt haigena. Loomaarst tuvastas koeral tugeva nahapõletiku koos vakladega, kuid koera üldise seisundi hindas arst rahuldavaks ning pärast esmaabi andmist saadeti koer varjupaika.

Kohtus ei leidnud tõsikindlat tõendamist, et koer oleks olnud pikemat aega seisundis, mis oleks tema tervise suhtes kahtlusi äratanud.

Lääne ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokurör Küllike Kask nõudis maakohtus Arumäe süüdimõistmist looma julmas kohtlemises ning tema karistamist kuue kuu pikkuse vangistusega, millest tal tuleks vanglas kohe ära kanda üks kuu.

Karistuse ülejäänud osa ehk viis kuud palus prokurör mõista Arumäele tingimisi kolmeaastase katseajaga. Prokurör leidis, et Arumäelt tuleks lisakaristusena võtta viieks aastaks ära loomapidamise õigus.