Pärnumaa Tootsi aleviku lapsed, Mati, Timmo ja Aleksander, matsid kolmapäeval maha oma lemmikkoera. Loom sattus Tootsi mullu sügisel kutsikana ning lapsed võtsid ta oma hoole alla, kirjutab Postimees.

Mõni õhtu tagasi kogunes punt poisse nagu ikka garaažide juurde aega veetma. KOhale silkas ka must krants Mati. Ja äkki astus nende juurde tuttav kaitseliidu mundris mees ja ütles, et püüdku lapsed koer kinni, ta tahab loomale kaitsesüsti teha.

Nähes mehe käes relva, pagesid poisid garaaži nurga taha varju. Siis kostusid paugud. Peidupaigast välja tulles nägid nad maas vereloiku. “Siis juba mõtlesime, et Matiga on midagi koledat juhtunud, ja hakkasime teda otsima,” räägib Aleksander. Mõne aja pärast leidsid lapsed hukatud sõbra lähedalasuvast kraavist, pakituna kilekotti.

Tootsi põhikooli direktor Jüri Mets rääkis, et kodutu koer muutus lastele ja inimestele üha ohtlikumaks. “Helistasin vallavanemale ja ütlesin, et koer läheb järjest kurjemaks ja vaja on ta minema toimetada.” Koera kinnipüüdmist nõudsid vallavanemalt teisedki.

Lasteaia Kokk pidas küll ka koera ohtlikuks, kuid ta peab veaks too sellisel moel — otse laste juuresolekul — teise ilma saata.

Hiljuti palus lasteaed vallavalitsuselt abi ühe vigastatud kassi minemaviimiseks. Kohale tulid kaks meest, kuid et kass end kätte ei andnud, leidis üks meestest kiire lahenduse: kassile labidaga! Teine oli hea abimees, tema viskas laiba kilekotti.

Tootsi vallavanem Kaljo Ahman lubas, et võtab need kaks meest esimesel võimalusel jutule.