Rubanjak on esitanud teate soovist vaidlustada Tallinna ringkonnakohtu otsus, kuid kassatsioonkaebust pole veel riigikohtusse saatnud, kirjutab BNS.

Tallinna ringkonnakohus jättis Rubanjakile määratud eluaegse vangistuse jõusse 6. novembril. Süüasja viisid ringkonnakohtusse Rubanjak ja tema kaitsja, kes ei vaidlustanud asjaolu, et Rubanjak võttis elu kahelt ohvrilt, kuid leidsid, et eluaegne vangistus selle eest on liialt karm karistus.

Harju maakohus leidis 26. augustil, et 39-aastase Leonid Rubanjaki süü kahe inimese julmal ja piinava viisil mõrvamises, samuti omavolilises sissetungis on tõendatud ning selle ees tuleb teda karistada kõrgeima karistusmäära ehk eluaegse vangistusega.

Rubanjakilt mõistis kohus välja kannatanute tsiviilhagid, millest 244,42 eurot on varalise kahju katteks ja 3000 eurot mittevaralise kahju katteks. Ka mõisteti Rubanjakilt riigi tuludesse sundraha 800 eurot ja ekspertiiside kulu 5488,50 euro ja kaitsjatasu 1593,60 euro ulatuses.

Ka Põhja ringkonnaprokurör Ainar Koik taotles Rubanjakile eluaegset vangistust. Süüdistatava kaitsja Rein Kiviloo hinnangul polnud süüdistus põhjendatud selles osas, et mõrv pandi toime julmal ja piinaval viisil. Karistuse osas palus kaitsja olla kohtul leebem ja leidis, et õiglane karistus olnuks aastates määratud vangistus.

Rubanjak tunnistas end Harju maakohtus süüdi.

Politsei sai võikast veretööst teate ööl vastu 18. novembrit kella 3 ajal, kui Tallinna kesklinnas Reisijate tänaval leiti mahajäetud majast kahe mehe raiehaavadega surnukehad. Veretöö avastamisele järgnenud päeval pidas politsei mõrvadeskahtlustatavana kinni Leonid Rubanjaki, kelle kohus prokuröri taotlusel ka vahi alla võttis.

Kohtueelsel uurimisel selgus, et nii vahistatu kui ka ohvrid olid elu hammasrataste vahele jäänud mehed, kes elasid hüljatud majades. Mullu oktoobris asus Rubanjak koos 1961. aastal sündinud Sergeiga ja 1964. aastal sündinud Vitaliga ebaseaduslikult elama Reisijate tänaval asuvas hoones. Mullu 18. novembril tekkis meeste vahel samas majas tüli, mille käigus haaras Rubanjak kirve ning raius kaaslased surnuks.

Varem korduvalt kriminaalkorras karistatud, sealhulgas kümmekond aastat tagasi tapmises süüdi mõistetud Rubanjak võttis eeluurimisel mõrvad omaks, selgitades, et veretööni viis meeste vahel puhkenud tüli.

Rubanjak on ka varem tapmise eest karistust kandnud.