Pühapäeva pärastlõunal pidasid Lõuna prefektuuri liikluspolitseinikud Tartumaal Tähtvere vallas kinni Volkswagen Polo, mille juht ületas lubatud sõidukiirust mitte vähem kui 36 km/h. Roolis olnud 28-aastase Marguse kainuse kontrollimisel ilmnes seegi, et mees oli alkoholi tarvitanud ning ta toimetati arestikambrisse kainenema. Politsei on ka varasemalt tabanud Marguse nii piirkiirust ületamast kui ka autot juhtimast ajal, mil mees on olnud joobes. Nende rikkumiste eest määratud karistused ei olnud seekordsel kohtupidamisel enam kehtivad.

Täna, 6. augustil peetud kohtuistungil taotles politsei liiklusrikkujale karistuseks arestipäevi. Tartu Maakohtu otsusel tuleb Margusel arestimajas mööda saata 15 päeva, lisaks võeti mehelt ka mootorsõiduki juhtimise õigus eesolevaks neljaks kuuks. Väärteootsus on vaidlustatav 15 päeva jooksul selle teatavakstegemisest.

Marguse sõnul oli ta eelmisel õhtul sõpradega pidutsenud, alkoholi tarvitanud ning kuigi hommiku saabudes kõhkles oma kainuses, asus siiski Tartust Puhja suunas sõitu. Kiirusületamist vabandas ta tähelepanematusega.

Selle aasta 7 kuuga on politsei arestipäevi taotlenud 570-le liiklusväärteo toime pannud inimesele ühtekokku 6679 arestipäeva jagu. See teeb keskmiseks aresti pikkuseks ligemale 12 päeva. Nende aresti mõistetute seas on juhtimisõiguseta, kiirust ületanud, alkoholi tarvitanud või muu liiklusrikkumise toime pannud juhid.