Teisipäeval, 22. oktoobril kella 15.20 ajal pidasid korrakaitsepolitseiosakonna liiklusjärelevalve talituse ametnikud Raplamaal Vigala vallas Tallinna-Pärnu-Ikla maantee 84. kilomeetril kinni suurelt kiirust ületanud sõiduauto. Poola numbrimärkidega BMW kiirus oli maanteel ligi 150 km/h lubatud 90 asemel, teatas Lääne prefektuur.

Peatamise järel pakkus sõiduauto juht, 47-aastane Andrzey politseinikele altkäemaksu rikkumise vormistamata jätmise eest.

Mees peeti väärteokorras kinni ja toimetati Rapla politseijaoskonda. Kolmapäeval, 23. oktoobril taotles politsei Rapla kohtumajas mehele karistuseks aresti koos juhtimisõiguse äravõtmisega. Kohtunik määras kiiruse ületamise eest Andrzeyle karistuseks 5 päeva aresti, mis kuulub kohe täitmisele ja lisakaristusena võeti juhtimisõigus ära 6 kuuks.

Altkäemaksu pakkumise osas alustati kriminaalmenetlus. Karistusseadustiku kohaselt on karistus altkäemaksu lubamise või andmise eest kohtus süüdimõistmise korral ühe- kuni viieaastane vangistus.

Lääne prefektuuri Rapla politseijaoskonna patrullteenistuse vanema Olimar Merilaini sõnul on nii suur kiiruseületamine kui ka altkäemaksu pakkumine äärmiselt tõsised süüteod. "Sellistele rikkumistele ei ole õigustust, sest lisaks enda ja kõigi teiste liiklejate ohtu seadmisele üritas autojuht uuesti seadust rikkudes ka vastutusest hoiduda. See käitumine kõneleb eelkõige lugupidamatusest nii teiste liiklejate kui ka õiguskorra suhtes".

Merilain tuletab meelde, et ajahätta jäädes ei ole maantee see koht, kus valesti arvestatud aega tagasi võita võiks.