Politsei sai teate, et 6. jaanuaril kella 01.02 ajal sõitis 33-aastane Dmitri sõiduautoga Subaru Legacy Harjumaal Pedase külas T-kujulisel ristmikul otse üle ristmiku teelt välja vastu kändusid. Sündmuskohalt viidi Dmitri Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse.

PPA Põhja prefektuuri pressiesindaja Marie Aava täpsustas, et juht toimetati tervisekontrolliks haiglasse ning meedikute esialgsel hinnangul võis mees olla joobes. Mees oli sündmuskohal üksi.

Riigikogu liikmetel on see nädal olnud istungitevaba.

Liiklusõnnetuse asjaolude väljaselgitamiseks on praegu alustatud väärteomenetlust. Ekspertiisi tulemusel selgus, et Dmitri oli kriminaalses alkoholijoobes. Kriminaalne joove algab alates 1,5-promillist.

Dmitrjev tunneb juhtunu pärast kahetsust ning vabandab tekkinud olukorra pärast. Keskerakondlase sõnul toimus teisipäeval ja kolmapäeval riigikogu Keskerakonna fraktsiooni tööseminar, kus arutati 2016. aasta esimese poolaasta tööplaane. "Koosviibimise käigus tekkis mul konflikt fraktsioonikaaslasega. Soovisin aja maha võtta ja probleemist mõneks ajaks eemalduda. Tundes end kainena, lahkusin autoga. Jõudsin sõita mõne minuti, kui sõitsin teelt välja ja auto jäi kinni. Hiljem mu enda poolt kutsutud kiirabi viis mind Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse ülevaatusele, kus mu verest tuvastati minule teada olevalt ka alkoholi," kirjeldas Dmitrijev juhtunut.

Riigikogus töö jätkamise üle otsustab Dmitrijev hiljem.

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liige ja endine Ida-Virumaa Kiviõli linnapea Dmitri Dmitrijev sattus läinud 2013. aastal ühel laupäeva varahommikul ööklubis Club33 kaklusesse, kus ta sai nii kõvasti peksa, et talle kutsuti kiirabi.

Toona keeldus Dmitrijev ise juhtunut kommenteerimast, öeldes, et see pole kuidagi tema tööga seotud. Väitele, et ta on linnapea seitse päeva nädalas 24 tundi ööpäevas, vaidles Dmitrijev vastu: "Siis peaks ma palka kah selle 24 tunni eest saama".

Kes ta on?

Dmitri Dmitrijev (sündinud 17. juunil 1982 Kiviõlis) on Eesti poliitik. Ta lõpetas aastal 2000 Kiviõli Vene Gümnaasiumi ja aastal 2005 Tallinna Tehnikaülikooli ärikorralduse erialal. Ta on aastast 2010 riigiteaduste magistriõppes Tallinna Ülikooli Rakvere Kolledžis. Dmitrijev oli aastatel 2006–2007 Kiviõli Kinnisvarahoolduse OÜ juhatuse liige ja AS-i Mäetehnika müügispetsialist-projektijuht, aastatel 2007–2015 Kiviõli linnapea.

Alates 15. augustist 2005 on Dmitrijev Eesti Keskerakonna liige. Aastatel 2005–2007 kuulus ta Kiviõli linnavolikogusse. Ta valiti Kiviõli Linnavolikogu liikmeks ka 2009. aasta ja 2013. aasta kohaliku omavalitsuse volikogude valimistel. 27. märtsil 2015 otsustas Vabariigi Valimiskomisjon, et seoses Yana Toomi loobumisega asub riigikogu liikmeks Dmitri Dmitrijev.

Ta on veel Sihtasutuse Ida-Virumaa Tööstusalade Arendus nõukogu liige, Ida-Virumaa Omavalitsuste Liidu ja Ida-Virumaa Spordiliidu juhatuse liige ning on LC Kiviõli asutajaliige.