Kohus leidis, et 1965. aastal sündinud mehe süü lapseealisega suguühtesse astumises ja lapseealise seksuaalses ahvatlemises on tõendatud ja määras talle kokkuleppemenetluse korras kahe ja poole aasta pikkuse vangistuse, kirjutab BNS. Sellest kuus kuud peab mees kohtu otsusel reaalselt trellide taga veetma ning kuna ta viibib alates tänavu mai algusest vahi all, siis saab tal see aeg peagi ka kantud. Ülejäänud karistusosa määras kohus mehele tingimisi kaheaastase katseajaga. Sundrahaks, kaitsjatasu katteks ja ekspertiisikulude hüvitamiseks peab mees tasuma kokku veidi üle 1600 euro.

Süüdistuse järgi asus Pärnumaal elav mees ahistama kaht kerge vaimse puudega 1995. aastal sündinud noorukit juba 2009. aasta algusest, võõrustades poisse iga nädal vähemalt kaks korda oma elukohas. Mees asus poistega erineval viisil seksuaalvahekorda, mille järel andis noorukitele sigarette. Korra pakkus mees ühele kannatanutest seksuaalvahekorra eest ka raha.

Seksuaalkuriteod vältasid kuni tänavu 2. maini, kui politsei mehe ebatervele tegevusele jälile jõudis ja ta kinni pidas. Seejärel võttis kohus mehe prokuratuuri taotlusel ka vahi alla.

Uurimise käigus selgus, et mehe ohvrid olid kerge vaimse mahajäämusega, mistõttu ei vastanud nende arusaam toimuvast nende eale.