Kell 17.05 teatati Mehikoorma piirivalvekordonisse Lämmijärvel läbi jää vajunud inimesest, ent helistaja ei osanud täpselt öelda, kus õnnetus juhtus. Koheselt väljus Mehikoorma kordoni hõljuk ning asus õnnetuspaika otsima, teatas piirivalveameti pressiesindaja.

Kell 17.34 leidsid piirivalvurid Saarepera sadama lähedalt, 100 meetri kaugusel kaldast, õnnetuskoha. Hätta sattunud kalur oli kadunuks jäänud ning teda ei õnnestunud leida. Pimeduse saabudes aktiivsed otsingud lõpetati. Täna jätkavad otsinguid Lõuna-Eesti Päästekeskuse tuukrid.

Kell 18.00 avastas Varnja piirivalvekordoni tornivaatleja, et Peipsi järvel Koosa jõest Kasepää külani, kaldast 300-400 meetri kaugusel on tekkinud lahvandus, mis tugeva tuule mõjul laienes. Lahvanduse taga olid kalamehed, kes lagunevale jääle lõksu jäid. Varnja kordon käivitas päästeoperatisooni ning piirivalve jälgimisel osutasid päästmisel abi ka kohalikud elanikud. Ühiste jõududega toodi hätta sattunud 15 kalurit kaldale. Keegi arstiabi ei vajanud.

Kell 16.21 kuulis Peipsi järvel Nina küla lähedal patrullkäiku teinud Varnja piirivalvekordoni toimkond appihüüdeid ning märkas, et 100 meetri kaugusel kaldast on inimene läbi jää vajunud. Hätta sattunud kalur oli vee alla vajumas, ent piirivalvuritel õnnestus viskeliini kasutades mees veest välja tuua. Kalur arstiabi ei vajanud.

Jääolud piiriveekogudel on eluohtlikud. Piirivalve palub jäälemineku keeldu tõsiselt suhtuda.