Ringkonnaprokurör Elle Keeman kinnitas Raadio Pärnule, et kaitsepolitsei menetluses on kriminaalasi, millega on seotud Enno Tammekivi, kirjutab Eesti Päevaleht Online.

Keemani sõnul on Tammekivile esitatud kahtlustus, ta on üle kuulatud ja tema töö- ja elukoht on läbi otsitud. Prokuröri sõnul on tegemist ametialase süüteoga.

Esmased kahtlustused on Keemani sõnul esitatud veel mitmele inimesele, aga kuna nad on veel üle kuulamata, ei taha prokurör isikute ringi ega arvu avalikustada.

Praegu haiguslehel viibiv Tammekivi lahkub ametist 15. veebruaril.

Tammekivi kuulub Reformierakonda alates 1994. aastast, kuid erakonna pressiesindaja Henri Arras ütles Päevaleht Online`ile, et Tammekivi esitas 4. veebruaril lahkumisavalduse.

Pärnu linnavalitsuse majandusosakonna juhataja asetäitja Karin Pärmann ütles Raadio Pärnule, et kaitsepolitsei on teinud taotluse paljude dokumentide koopiate saamiseks. Pärmann täpsustas, et dokumente küsiti konkreetselt kolme firmaga seotud tööde kohta, need kõik firmad on seotud teetöödega. Samuti küsis kapo Enno Tammekivi ametijuhendit.

Pärmanni sõnul sai kaitsepolitsei enamik materjale Tammekivi enda käest. Ta lisas, et linnavalitsus ei saanud Tammekivi tegevuse tagajärjel majanduslikku kahju, küll sai Tammekivi ise kasu.

Riigihangete ameti järelevalvetalituse juhataja Aleksander Bakirov ütles Eesti Päevaleht Online`ile, et Tammekivi juhitud riigihankeid eelmisel kevadel kontrollides leiti mitmeid seaduserikkumisi, mis olid aga suhteliselt üldlevinud — deklaratsiooni õigel ajal esitamata jätmine jne. “Midagi kahtlast, mille kohta teistele organitele materjale edastada, me ei tuvastanud,” ütles Bakirov.