Kahtlustuste kohaselt lõi linnapea mitmetele ettevõtetele soodustingimusi ja eeliseid Kohtla-Järve linnavalitsuse korraldatud remondi-, hooldus- ja korrashoiutööde ning teenuste riigihangete konkurssidel, tagades neile seeläbi riigihangete võidu. Vastutasuna sai ta omakorda ettevõtjatelt varalisi soodustusi tasuta osutatud ehitus- ja remonttööde näol, teatas Viru ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja.

Kriminaalmenetlust alustati selle aasta kevadel karistusseadustiku pistise võtmist käsitleva paragrahvi alusel, tuginedes infole, et Kohtla-Järve linnavalitsuse töötajate seas võib olla isik, kes võtab pistist riigihangete suunamise eest.

Kriminaalmenetlust juhib Viru ringkonnaprokuratuur, menetleb kaitsepolitseiamet.

Viru ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Mari Luuk ütles ERR-i uudisteportaalile, et lisaks Solovjovile on kahtlustavatena üle kuulatud Kohtla-Järve ettevõtjad Nikolai Ossipenko ja Rinat Hamidullin, kes on praeguseks vabastatud.

Ilmselt sai Solovjovile ja Ossipenkole lõplikult saatuslikuks selleaastane tänavapuhastus-ja haljasalade hooldushange, kirjutab aripaev.ee.

Nimelt sõlmis Kohtla-Järve linn tänavu septembris järgnevaks neljaks aastaks taas tänavate ja haljasalade hoolduse lepingu Nikolai Ossipenkole kuuluva ASiga N V ja maksab selle eest 229 miljonit krooni.

Kuigi juba aasta alguses väljakuulutatud hanke dokumendid võtsid välja viis firmat, laekus tähtajaks linnavalitsuse konkursikomisjoni lauale vaid üks pakkumine — ASilt N&V, kes on Kohtla-Järve tänavate hooldamisega tegelnud juba viimased 10 aastat.

Jevgeni Solovjov kuulub Keskerakonda. Äsjastel kohalike omavalitsuste valimistel valiti ta linnapea ametisse tagasi.