“Teie, kolm südametut värdjat, kes te kolmapäeva õhtul Postimaja Rimist lastekodu annetuskasti varastasite, seda riiulite vahel tühjendasite ning seejärel selle suhkrupakkide vahele ära peitsite, teadke, et teid on turvalindilt üsna selgelt näha ning teie alatu tegu ei jää karistuseta. Kahjuks jääb nii mõnigi laps jõulukingist teie pärast ilma. Ilusat jõuluaega teile, varganäod!” kirjutati sotsiaalmeedias.

Rimi pressiesindaja Katrin Bats kinnitas, et 9. detsembril leidis nimetatud kaupluses taoline juhtum tõesti aset. „Tuvastasime tõesti videomaterjalide kaudu, et 9. detsembril varastas kamp noori Postimaja Rimi infoletist annetuskasti. Videosalvestise vahendusel korjanduskastis olevat rahasummat tuvastada on keeruline, ent lähemalt vaadeldes seal väga suurt summat ei paista olevat,“ sõnas ta.

Batsi sõnul kogub Rimi kaupluste kassades raha Punase Risti tarbeks, kes omakorda on lepinguga lubanud kogutud raha eest teha jõulukingitusi puudust kannatavatele lastele.

„Annetuskastid on paigaldatud kassadesse teenindaja lähistele, kust neid pole väga lihtne kaasa võtta. Seda näitab ka asjaolu, et sarnaseid juhtumeid varem pole esinenud,“ rääkis Bats ja kinnitas, et juhtunu kohta tehakse politseile ka avaldus. „Video vahendusel vargustelt tabatud ebaausaid inimesi on varemgi kinni peetud. Loodame, et see õnnestub Eesti politseil seegi kord,“ sõnas ta.