Endine ajakirjanik Kalle Muuli kaotas advokaat Üllar Talvistele ka Tallinna ringkonnakohtus ja kuna riigikohus ei võtnud kaebust mentlusse, jõustub ringkonnakohtu otsus.

Tallinna ringkonnakohus omakorda nõustus maakohtu hinnanguga ja kohustas Muulit maksma kahjutasu 5000 eurot ning kohustas Muulit omal kulul Eesti Ekspressis ja Delfis ebaõiged andmed ümber lükkama.

Talviste kaebas Muuli kohtusse, sest 2012. aastal andis Muuli välja raamatu "Isamaa tagatuba, Mart Laari valitsus 1992-1994," milline sisaldab muuhulgas peatükki pealkirjaga "Advokaat Talviste lõppmäng". Selles peatükis kirjutas Muuli, et kaitseministeeriumit Iisraeli relvaostu eest tasutud intresside vaidlusküsimuses esindanud Talviste ei tegutsenud tegelikult kaitseministeeriumi huvides.

Talviste pahameele põhjustas Muuli raamatu alljärgnev lõik. "2002. aasta juuni lõpus istusid Tallinnas Radissoni SAS hotellis nõupidamise laua taha neli IMI esindajat. Nende vastas võtsid koha sisse advokaadid Beevor ja Talviste. Ootamatult soovitas Talviste pärast seda kohtumist oma kliendil Sven Mikseril sõlmida IMIga kokkulepe summas 600 000 dollarit pluss 50 000 seni kantud kulusid. Kokku 650 000 dollarit. IMI finantsdirektor Michael Biran oli kokkuleppe juba alla kirjutanud. Oleks piisanud Sven Mikseri allkirjast ja Eesti riik oleks kaotanud 1,1 miljonit sellest 1,75 miljonist dollarist, mis Londoni arbitraaž 2003 lõpus Eesti kasuks välja mõistis. Mikser ei läinud liimile. Ta ei kirjutanud kokkuleppele alla. Noore ministrina ei näinud Mikser pettust ise läbi, kuid kaitseministeeriumis leidus inimesi, kes jõudsid teda viimasel hetkel hoiatada. Kelle vahel oleksid pettuse õnnestumise korral jagunenud need 1,1 miljonit dollarit, pole vist raske oletada."