Prokuratuur esitas 23-aastasele Stanislavile ja 28-aastasele Denissile süüdistuse suure koguse narkootilise aine fentanüüli ebaseaduslikus käitlemises suure varalise kasu saamise eesmärgil, võltsitud dokumentide kasutamises ja valeandmete esitamises.

Stanislavi süüdistatakse ka tulirelva ja laskemoona ebaseaduslikus omandamises ja hoidmises.

Süüdistuse kohaselt hankisid Stanislav ja Deniss alates 2012. aasta juulist kuni mullu septembrini suures koguses sünteetilist heroiini ehk fentanüüli sisaldavat pulbrit. Fentanüül on heroiinist sadu kordi kangem narkootikum, mille puhul piisab narkojoobe tekitamiseks ühele inimesele kõigest 0,13 milligrammist. Stanislav ja Deniss käitlesid fentanüüli koguses, millest piisaks pea terve Tallinna suuruse linna elanikele narkojoobe tekitamiseks.

Põhja Prefektuuri narkopolitsei pidas Stanislavi ja Denissi kahtlustatavatena kinni mullu 16. septembril Tallinnas. Stanislavi elukoha ja keldriboksi läbiotsimisel leidsid politseinikud ka ebaseadusliku püstoli ja sellele mõeldud laskemoona. Kohus võttis varem kriminaalkorras karistatud mehed prokuröri taotlusel eeluurimise ajaks vahi alla.

Kriminaalasja eeluurimisel selgus, et Denissi ja Stanislavi on alust süüdistada ka võltsitud dokumentide kasutamises ja ametiasutusele valeandmete esitamises. Nimelt esitasid mehed kriminaaltulu varjamiseks maanteeametile võltsitud ostu-müügilepingud ja volitused, mille kohaselt nad müüsid oma sõiduautod pereliikmetele ja vormistasid ennast nende kasutajateks.

Kohus on arestinud võimaliku konfiskeerimise tagamiseks 13 500 euro väärtuses arvatavalt kuritegelikul teel saadud vara: kaks sõiduautot BMW, sularaha ja kuldehted.

Harju Maakohus määras sel nädalal toimunud eelistungil, et kriminaalasja hakatakse arutama 5. mail. Süüdimõistmisel võib kohus Stanislavi ja Denissi karistada kuue kuni 20 aasta pikkuse või eluaegse vangistusega.