Läänemaal Kiltsi lennuväljal hukkus laupäeva õhtul autohuviliste kogunemisel toimunud liiklusõnnetuses 22-aastane mees, kes oli tulnud kiirendajaid pealt vaatama. Tegemist oli Audi A8 omanike klubiga, kes olid piirkonnas ühissõitu tegemas ning küsisid muuhulgas Kiltsi lennuvälja omanikult ehk kaitseliidult luba seal pikniku pidamiseks.

"Tegemist ei olnud loaga. Luba tuleb meilt taotleda, siis, kui plaanitakse seal mingit avalikku üritust. Sellisel puhul kaasatakse ka näiteks PPA, vald jt asjakohased instantsid. Antud juhul informeeris klubi meid soovist läbi sõita ja võtsime selle teadmiseks, elik registreerisime," selgitas kaitseliidu avalike suhete osakonna ülem major Tanel Rütman Delfile.

"Mis puudutab vastutust, siis see on ikka ürituse korraldaja asi. Paralleelina: kui te teatate, et lähete keskpolügoonile seenele, aga tegelikult teete seal seenetoitude festivali ja keegi sööjatest sureb, kas siis on keskpolügooni valdaja süüdi?" küsis Rütman.

Kaitseliidu esindaja lisas, et liidul ei ole plaanis eraldi juhtumi uurimiseks sisemenetlust vms algatada.

Lääne ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja ütles täna Delfile, et algatatud kriminaalmenetluse käigus selgitatakse välja ka asjaolud, mis puudutavad isikute Kiltsi lennuväljal viibimise põhjuseid ja lubatavust.

Laupäeval kella 19 ajal toimus liiklusõnnetus Lääne maakonnas Ridala vallas Kiltsi lennuväljal, kus kiirendasid kõrvuti sõiduauto Audi S8, mida juhtis 19-aastane mees ja sõiduauto Audi S8, mida juhtis 26-aastane mees, teatas politsei korrapidaja. Kiirendamise käigus põrkasid suurel kiirusel sõidukid külgepidi kokku ja kaotasid juhitavuse. Esimene sõiduk kaldus vasakule teepervele ja jäi seisma. Teine sõiduauto kaldus paremale teeserva ja sõitis otsa pealtvaatajale, 22-aastasele mehele, kes suri saadud vigastustesse kohapeal.

Samuti sai vigastada 26-aastane autojuht, kes toimetati Läänemaa haiglasse. Selgunud on, et autojuhil puudus kehtiv juhiluba.