Eile kella 19.15 ajal leiti Voosi kurgus kaldast paari kilomeetri kaugusel Haapsalu politseijaoskonna mootorpaat. Paadi mootor töötas, paat tiirutas koha peal ning meeskonda selle pardal ei olnud. Kella 19.45 ajal leiti paadi lähistelt uppununa üks piirivalvur ning kella 20.05 ajal ka teise ametniku surnukeha.

Üks hukkunutest oli üleminspektor Tarmo Kammer, kes töötas Lääne piirkonnas piirivalvurina 1996. aastast alates. Teine hukkunud ametnik oli komissar Renee Kark, kes töötas piirivalvurina piirivalve taasloomisest alates 1991. aastal ning sellest suurema osa Haapsalu kordonis.

Kaheliikmeline piirivalvurite meeskond läks merele eile kella 17 ajal ning nende ülesandeks oli patrullimine. Ühtegi väljakutset sel perioodil piirkonnas ei olnud ning enne õnnetusse sattumist ei tulnud meeskonnalt ka abikutset või muud informatsiooni.

Lääne prefekt Kaido Kõplas avaldab sügavat kaastunnet hukkunud ametnike lähedastele ja Haapsalu jaoskonna meeskonnale. „Praegu pole teada traagilise õnnetuse täpsemad asjaolud ega põhjused. Pole välistatud, et üks ametnikest kukkus mingil põhjusel vette ning teine uppus teda päästes. Samuti pole teada, kas kummalgi meestest võis tekkida terviserike. Püüame juhtunu kohta selgeks teha nii palju kui võimalik ning oleme toeks hukkunute lähedastele ja kolleegidele,“ sõnas ta.

Õnnetuse ajal oli merel ilm rahulik ja nähtavus hea. Mõlemal mehel oli seljas piirivalvuri varustusse kuuluv poolautomaatne päästevest, mis ühel hukkunul aktiveeritud ei olnud.

Õnnetusse sattus Haapsalu politseijaoskonna lahtise roolimajaga mootorpaat, mis on mõeldud merel patrullimiseks.