Täna rahuldas Pärnu maakohus prokuröri taotluse Juurus kahe mehe tapmises kahtlustatava vahistamiseks, teatas Lääne ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Annely Erm.

24. novembril kell 18.02 sai politsei teate Raplamaal Juuru alevikus Tallinna maanteel asuva maja korteris olevast võimalikust vägivalla ohvrist. Sündmuskohale siirdunud politseipatrull leidis korterist 57- ja 58-aastase mehe lõike- ja torkehaavadega surnukehad. Politsei pidas sündmuskoha vahetus läheduses mõrvas kahtlustatavana kinni 51-aastase varem korduvalt varguste ja liikluseeskirjade rikkumise eest kriminaalkorras karistatud mehe.

Esialgse info kohaselt olid kahtlustatav ja hukkunud omavahel tuttavad ning neil oli olnud varasem konflikt. Praegustel andmetel tarvitas kahtlustatav samal päeval vähemalt ühe kannatanuga koos alkoholi.

Juhtunu asjaolude väljaselgitamiseks käib kriminaalmenetlus mõrva käsitleva paragrahvi alusel, uurimist viib läbi Lääne prefektuur ja juhib Lääne ringkonnaprokuratuur.

Kohtus süüdimõistmisel on mõrva eest karistuseks ette nähtud kaheksa- kuni kahekümneaastane või eluaegne vangistus.

"Sündmuskohal viibides jäi mulje, et inimesed on koos alkoholi tarvitanud ja on näha, et kannatanuid on korduvalt noaga löödud nii rindkere- kui näopiirkonda, mistõttu on meil põhjust arvata, et on mõlemad isikud tapetud noaga," kirjeldas Lääne ringkonnaprokurör Aarne Pruus Delfile antud intervjuus.

Kahtlustatavana kinni peetud meest on varem kriminaalkorras karistatud 13 korral ja viimaste karistuste nimekirjas on näiteks purjus peaga autojuhtimine, kohtuotsuse mittetäitmine ning salajane vargus, mille eest kandis mees ka reaalset vangistust. Mõrvades kahtlustatav kuulati eile üle. On teada, et nii tapmises kahtlustatav kui ohvrid olid varasemalt tuttavad, kuid neil puudusid sugulassidemed. Samuti on teateid võimalikust varasemast meestevahelisest konfliktist.