"Alguses tehti ühe inimese ekspertiis, aga tegelikult tuleks teha haigla ekspertiis, et ta on kuu aega haiglas, kus teda pidevalt jälgitakse, kas ta on normaalne või ei ole," selgitas Oja kaitsja Sven Sillar.

Praeguseks on kohtuistungite käigus kõik prokuröri tõendid uuritud ning ees ootab kohtualuste kuulamine ning eksperdi otsus, kas määrata Ojale ekspertiis või mitte.

35-aastast Oja ja 28-aastast Sultsi süüdistatakse mullu 24. juunil Tallinnas Energia tänaval 40-aastase naise tapmises piinaval või julmal viisil. Samuti süüdistatakse neid mõrva pealt näinud ohvri 20-aastase poja tapmiskatses süüteo varjamise või selle toimepanemise hõlbustamise eesmärgil.

Süüdistuse järgi läksid varem kriminaalkorras karistatud Oja ja Sults ohvri korterisse, et uurida, kas naine on Oja elukaaslasega suhelnud. Kuna selgus, et viimane oligi Oja elukaaslasega suhelnud, lõi Oja armukadedushoos naist rusikaga näkku, istus talle peale ning kägistas teda käte, Sultsi antud riideeseme ja ohvri kaelas oleva ketiga. Sults abistas ja andis Ojale padja, et ohver lämmatada. Samuti takistas Sults ohvri poega, et too ei saaks sekkuda ning abi kutsuda, nõudes kannatanu pojalt mobiiltelefoni ära andmist.

Vahetult pärast tapmist süütas Sults diivani, kus oli ohvri surnukeha, et varjata eelnevalt toime pandud tapmist. Samal ajal keeras Oja suitsuanduri laest alla, et põleng jääks märkamatuks.

Süüdistuse kohaselt kihutas Oja Sultsi tagant, et ta tapaks mõrva pealt näinud ohvri poja, mille tulemusel lõi Sults pojale jalaga näkku ja peapiirkonda. Seejärel andis Oja talle tapmise lõpule viimiseks noa. Ohvri pojal õnnestus end kaitsta, haarata nuga ja sellega Sultsi lüüa ning tapmiskatse luhtus.

Lisaks varastas Sults ohvrilt ka tema kullast väärisesemeid.

Lisaks 21. jaanuari istungile on kohtuvaidlused määratud ka veebruarisse.