Politsei- ja piirivalveameti teatel saabusid reedel, 18. septembril Tallinna piiripunkti lennuga Moskvast kuus Ukraina kodanikku: 1988. aastal, 1989. aastal ja 1980. aastal sündinud naised ning 1984. aastal, 1977. aastal ja 1986. aastal sündinud mehed.

Nende kavandatava viibimise eesmärgi ja tingimuste kohta esitatud põhjendused ei olnud usaldusväärsed. Isikute piiratud territoriaalse kehtivusega viisade alusel oli neil lubatud viibida ainult Eestis ja Lätis, kuid selgus, et nende sihtkohaks oli Saksamaa. Isikutele koostati piiril väljastatud sisenemiskeelud ning viisad tunnistati kehtetuks. Nad lahkusid Eestist õhtuse lennuga Moskvasse.

Samal päeval kontrolliti Tallinna piiripunktis lennuga Kiievist saabunud 1965. aastal sündinud Ukraina kodanikku. Mees ei esitanud piisavalt tõendeid põhjendamaks oma reisi eesmärki ning riigis viibimise asjaolusid. Talle koostati piiril väljastatud sisenemiskeeld, tema viisat ei tühistatud. Isik viibib Tallinna lennujaama non-Schengeni alal, kuni esimese võimaluseni lahkumiseks.

Reedel saabusid Tallinna piiripunkti lennuga Moskvast ka kaks Venemaa Föderatsiooni kodanikku: 1981. aastal ja 1983. aastal sündinud mehed. Kavandatava viibimise eesmärgi ja tingimuste kohta esitatud põhjendused ei olnud piirivalvuritele usaldusväärsed. Samuti puudus neil majutusasutuse broneering ja tagasilennu piletid. Isikutele koostati piiril väljastatud sisenemiskeelud, viisasid kehtetuks ei tunnistatud. Nad lahkusid samal õhtul lennuga Istanbuli.

Juhtum piiril oli ka neljapäeval, mil Tallinna kordoni ametnikud kontrollisid 1967. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku. Selgus, et mees viibis Schengeni viisaruumis seadusliku aluseta 24 kalendripäeva, sellest neli päeva Eestis. Tallinna kordoni ametnik koostas isikule ettekirjutuse Eestist lahkuda, sissesõidukeeldu ei kohaldatud ja väärteomenetlust ei alustatud.

Isik nõustus Eestist vabatahtlikult lahkuma.

Piirilt väljastati nädalavahetusel kokku kolm sisenemiskeeldu. Registreeriti üks Schengeni viisaeeskirja rikkumine, üks riigipiiri ebaseaduslik ületamine (peeti kinni viis isikut) ning kolm piirirežiimi ja dokumendikohustuse rikkumist. Varjupaigataotlusi esitati seitse.